Isolatiepagina.nl
U bevindt zich hier: Startpagina » Gevelisolatie » Buitenmuur isolatie » Voorzetgevel

Voorzetgevel

Goedkoop en eenvoudig isoleren

Dit systeem werkt als volgt: er wordt een nieuwe, aparte gevelconstructie van hout gecreëerd die op c.q.voor de eigenlijke gevel wordt geplaatst. Middels een raggelwerk van hout dat bevestigd wordt op de feitelijke gevel wordt de ondergrond gemaakt voor een nieuwe afwerking. Daarnaast kan er isolatie worden aangebracht, waarbij vanzelfsprekend een spouw van minimaal 2 centimeter moet worden gerealiseerd om ventilatie en daardoor verdamping van vocht mogelijk te kunnen maken.

Bekleding

Op het latwerk wordt dan een bekleding van hout, shingles of vezelcementplaten bevestigd.

Voordelen voorzetgevel

  • relatief goedkope manier van gevel isoleren en gevel opknappen
  • werkzaamheden kunnen door de doe-het-zelver worden gedaan
  • uitermate geschikt voor verweerde en kapotte gevel

Nadelen voorzetgevel

Er zijn ook enkele nadelen aan het systeem: de isolatiewaarde c.q. energiebesparing is minder dan bij andere systemen. De aansluiting op de hoeken (indien alle gevelwanden gedaan worden) is minder sluitend en de levensduur is ook minder lang dan andere gevel (renovatie) systemen.

Isoleren loont !

Zelf doen of uitbesteden

Het isoleren van een gevel levert een enorme besparing op energiekosten, puur vanwege de omvang van de gevel. Er zijn verschillende methodes om het aan te pakken, waaronder het isoleren van de spouwmuren, een relatief goedkope en heel rendabele aanpak van gevelisolatie. Isolatiepagina.nl werkt samen met vele professionele partijen die graag een vrijblijvend voorstel aan u uitbrengen. Door te klikken op onderstaande afbeelding krijgt u de mogelijkheid om een kort formulier in te vullen waarna uw aanvraag volautomatisch bij 5 tot 6 gevelisolatiebedrijven bij u in de regio terecht komen.

Baat het niet, schaadt het niet

In deze tijden van recessie is het verstandig om bij elke grote uitgave meerdere offertes aan te vragen. Het kan u immers zo honderden euro's schelen, zeker indien u nagaat dat de concurrentie in de isolatiebranche momenteel heel fors is. Doe uw voordeel en vraag gewoon vrijblijvend en kostenloos offertes aan via dit offerte-aanvraag-formulier.