Isolatiepagina.nl
U bevindt zich hier: Startpagina » Zelf isoleren ? » Isolatie plan

Isolatie plan

Plan uw verbouwing !

Het (deels) isoleren van uw woning dient u te zien als een verbouwing. En indien het een grotere verbouwing betreft dient u een isolatieplan op te stellen. Globaal kunt u uitgaan van de stappen die hieronder beschreven staan. Uitgangspunt hierbij is dat u de isolatie zelf doet. Indien u derden zoals aannemers inschakelt wordt een groot deel door de aannemer uitgevoerd.

Advies inwinnen

Een goede eerste stap kan zijn om een objectieve analyse te laten maken (Energielabel of Energie Prestatie Advies) door een adviseur. Hierdoor worden zwakke punten van uw woning blootgelegd. Op basis van dat advies kunt u verder werken. Het kan ook zijn dat u reeds weet dat uw woning één of meerdere zwakke energieverliezende onderdelen heeft.

Onderdelen Isolatieplan

  • bepaal de zwakke plekken van uw woning, zoals het ontbreken van dubbel glas, oude muren, houten vloeren, lekkages, rotte kozijnen etc.
  • verdiep u eerst in de essentie van isoleren, zorg dat uw kennis zo groot mogelijk wordt, zoals bijvoorbeeld het lezen van boeken, handleidingen, maar ook het lezen van websites zoals deze
  • verdiep u in de globale isolatiemogelijkheden
  • verdiep u in de isolatiematerialen
  • maak een actieplan
  • informeer naar prijzen van isolatiematerialen en gereedschappen
  • zorg voor betrouwbare beschrijvingen en handleidingen
  • doe niet alles in 1 keer, maar pak onderdeel voor onderdeel aan

Tips voor zelf isoleren

Bij het plannen van isolatiewerk met vakmensen, moet u er vanaf het begin op wijzen dat u zoveel werkzaamheden zelf wilt gaan uitvoeren. Zodoende kan de vakman het isolatieplan op werkzaamheden afstemmen die ook als doe-het-zelver gemakkelijk te realiseren zijn. Een voorbeeld: een schuin dak kan men van buiten of van binnen isoleren. Terwijl u de binnenisolatie eenvoudig zelf kunt aanbrengen, moet de buitenisolatie door een vakman uitgevoerd worden.

Zelf doen of uitbesteden

Het isoleren van een woning levert vaak een forse besparing aan energiekosteng op. Er zijn allerlei onderdelen van de woning die u kunt isoleren, zoals de spouwmuren of de gevel. Soms kunt u het zelf, maar vaak moet u de vakman inschakelen. Isolatiepagina.nl werkt samen met vele professionele partijen die graag een vrijblijvend voorstel aan u uitbrengen. Door te klikken op onderstaande afbeelding krijgt u de mogelijkheid om een kort formulier in te vullen waarna uw aanvraag volautomatisch bij 5 tot 6 gespecialiseerde isolatiebedrijven bij u in de regio terecht komen.

Baat het niet, schaadt het niet

In deze tijden van recessie is het verstandig om bij elke grote uitgave meerdere offertes aan te vragen. Het kan u immers zo honderden euro's schelen, zeker indien u nagaat dat de concurrentie in de isolatiebranche momenteel heel fors is. Doe uw voordeel en vraag gewoon vrijblijvend en kostenloos offertes aan via dit offerte-aanvraag-formulier.