Isolatiepagina.nl
U bevindt zich hier: Startpagina » Zelf isoleren ? » Isoleren leidingen

Isoleren leidingen

Eenvoudig zelf doen

Een van de gemakkelijkste isolatieklussen naast kierafdichting is het isoleren van leidingwerk met behulp van schuimrubberen stukken. Indien er onverwarmde ruimtes zijn waardoor verwarmingsleidingen lopen, dan dient u die verwarmingsleidingen te isoleren om afkoeling te voorkomen. Dit kunt u op eenvoudige wijze zelf uitvoeren door het plaatsen van kunststof leidingisolatie (schuimrubber) die gewoon in de bouwmarkt beschikbaar zijn.


Warmwaterleidingen niet isoleren

Het is niet toegestaan om warmwaterleidingen te isoleren gezien het risico op legionellabacteriën. Warmwaterleidingen moeten snel af kunnen koelen om dat risico te vermijden. Door het aanbrengen van isolatie kan die snelle afkoeling niet meer plaatsvinden. Isolatie is dan ook niet toegestaan.

Zelf doen of uitbesteden

Het isoleren van een woning levert vaak een forse besparing aan energiekosteng op. Er zijn allerlei onderdelen van de woning die u kunt isoleren, zoals de spouwmuren of de gevel. Soms kunt u het zelf, maar vaak moet u de vakman inschakelen. Isolatiepagina.nl werkt samen met vele professionele partijen die graag een vrijblijvend voorstel aan u uitbrengen. Door te klikken op onderstaande afbeelding krijgt u de mogelijkheid om een kort formulier in te vullen waarna uw aanvraag volautomatisch bij 5 tot 6 gespecialiseerde isolatiebedrijven bij u in de regio terecht komen.

Baat het niet, schaadt het niet

In deze tijden van recessie is het verstandig om bij elke grote uitgave meerdere offertes aan te vragen. Het kan u immers zo honderden euro's schelen, zeker indien u nagaat dat de concurrentie in de isolatiebranche momenteel heel fors is. Doe uw voordeel en vraag gewoon vrijblijvend en kostenloos offertes aan via dit offerte-aanvraag-formulier.


Wanneer voelt iemand zich in zijn eigen huis nu eigenlijk behaaglijk ? Dat is een situatie waarin de kamer een juiste combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid heeft en er geen onprettige luchtstromen zijn of extreme stralingsbronnen. U kunt zich bijvoorbeeld voorstellen dat de kamer een temperatuur heeft van rond de 20 graden, maar dat u voor het open raam in het zonnetje zit waardoor u het toch te warm hebt. Of datzelfde niet-geïsoleerde raam is dusdanig koud dat de koudestraling u een onbehaaglijk gevoel geeft.

Een ander voorbeeld is een koude en vochtige muur in een voldoende verwarmd vertrek: hierbij zal contact met de muur niet prettig aanvoelen.

Luchtstromen: warme lucht stijgt en zodra het een koude muur raakt, koelt de warme lucht af en zal dalen: hierdoor gaat er een luchtstroming ontstaan (ook al staat er dus geen raam of deur open). Voor mensen is het een onprettig gevoel.

Moraal van het verhaal: door goede isolatie (in combinatie met voldoende ventilatie natuurlijk) worden warmte en koudeverschillen geneutraliseerd waardoor bewoners zich behaaglijker zullen voelen.